Haber

Bakan Tekin: “Bayramda dijital bağımlılıklarımızdan vazgeçip çocuklarımızla vakit geçirelim”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yarın okulların yarıyıl tatiline gireceğini hatırlatarak, “Sevgili velilerimiz sizden bir ricam var; öğretmen arkadaşlarımızın emekleri boşa gitmesin, çocuklarımızın başarıları kaybolmasın. Lütfen bu 2 haftalık tatilde dijital bağımlılıklarımızdan vazgeçip çocuklarımızla vakit geçirelim.” ” söz konusu.

Bakan Tekin, hayırsever işadamı Abdulkadir Gürüz tarafından Mersin’in merkez Toroslar ilçesinde yaptırılan 28 derslikli Abdulkadir Gürüz Ortaokulunun açılış törenine katıldı. Bakan Tekin, törende yaptığı konuşmada hayırsever işadamı Abdulkadir Gürüz’e teşekkür etti. Bakanlık bünyesinde yaklaşık 76 bin kurum bulunmaktadır. Yani Türkiye’nin 81 ilindeki 76 bin okul bizim sorumluluğumuzda. Yaklaşık 1 milyon 200 öğretmenimiz var. Yani kabaca şunu söyleyebiliriz. Nüfusumuzda sokakta yürürken gördüğünüz 71 kişiden biri Milli Eğitim Bakanlığı çalışanıdır. Yaklaşık 20 milyon öğrencimiz var. Velileriyle birlikte düşündüğümüzde, her öğrencinin sadece velisini saydığımızda 36 milyonu oradan geliyor, 40 milyona yakın. Biz aslında Türkiye’nin 81 ilin, 922 ilçesinin ve tüm nüfusumuzun yakından takip ettiği, bir şekilde ilgilendiği bir bakanlığız. Bunu söylememin nedeni şu. Yükümüz gerçekten ağır, bunun bilincindeyiz. Sizden önce şunun altını çizmek isterim. Bu kadar büyük bir yükü ne kamunun ne de bakanlığın tek başına kaldırması mümkün değil. “Bu nedenle bize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“21 yılda cumhuriyet tarihindeki kadar derslik yaptık.”

Konuşmasında öğretmenlere teşekkür eden Bakan Tekin, “Onlar olmasaydı, okullarımızın havasını solumasalardı, çocuklarımıza kendi çocukları gibi bakmasalardı bizim yaptıklarımız olurdu. hiçbir anlamı yok. Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Onlar için her şeyi yaptığımızın bilinciyle eğitim hayatlarına devam ediyorlar.” Devam ediyorlar. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Özellikle son 21 yılda genel bütçeden eğitime ayrılan pay her zaman ilk sıralarda yer aldı. Ve bu vesileyle Türkiye’de öğrencilerin sahip olduğu fiziki imkanlar da çok ciddi şekilde değişti. Bakın 21 yıllık süreçte Türkiye’de ilköğretimde derslik sayısı ortaöğretimde ortalama 36’dan 23’e, lisede ise 22’ye düştü. Mersin için aynı rakamlara baktığımızda ilköğretimde 25, ortaöğretimde 21 civarındadır. Kabaca söylemek gerekirse bu sayı cumhuriyet döneminde yapılan derslik sayısı kadardır. Bu da demek oluyor ki Türkiye genelinde olduğu gibi her ilde derslik yaptık. Bu çok önemli bir adım. “Cumhurbaşkanımıza minnettarız” dedi.

PTT’nin bundan 21 yıl önce, 2002 yılında “Cumhuriyet’in 100. Yılına Mektuplar” başlıklı bir proje yürüttüğünü anımsatan Bakan Tekin, “Geçenlerde ise 100’üncü yıl yaklaşırken 29 Ekim haftasında PTT bizlerle paylaştı. O dönemde yazılan mektuplar.” . Bize 100 civarında mektup yazıldı, bunların çoğunluğu öğretmenler, müfettişler, idareciler, öğrenciler ve birkaç lisans öğrencisiydi. Ortak noktaları mesela bir müfettişimizin ‘İnşallah Cumhuriyetin 100’üncü yılında gidip 67-68 kişilik sınıfları denetleyeceğiz’ diyor. ‘Zorunda kalmayacağım.’ Bakın bunu 21 yıl önce yazmış. Bir köy okulunda öğretmenlik yapan öğretmenlerimizden biri de şöyle diyor: ‘İnşallah Cumhuriyetin 100. yılındaki öğretmenler koridorlarında, koridorlarında farelerin dolaştığı okullarda ders vermezler.’ Bir başka öğretmen ise, “İnşallah Cumhuriyetin 100’üncü yılında öğretmenlerimiz elektriği, suyu olmayan okullarda ders vermek zorunda kalmazlar. Bakın bu konuştuklarımız 20-21’de yapılmış şeyler. Bir başka öğretmen ise, ‘Dedem Kurtuluş Savaşı’nda şehit oldu. Babam Kore gazisi ama başörtülü olduğum için bana hain muamelesi yapılıyor. Umarım Cumhuriyetin 100. yılında insanlar dış görünüşlerinden ve kıyafetlerinden dolayı yargılanmazlar. Hain olarak görülmeyecekler.” “Şunları şunun için söylüyorum; Türkiye’nin 20 yılda geldiği noktayı görebilmek için bunların altının çizilmesi gerekiyor” dedi.

“Lütfen bu 2 haftalık tatilde dijital bağımlılıklarımızdan vazgeçip çocuklarımızla vakit geçirelim.”

Bakan Tekin, yarın okulların tatil edileceğini hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti:

“Sevgili velilerimiz sizden bir ricam var: Lütfen veli olarak bu 2 haftalık tatilde çocuklarımızın eğitim sürecine katkıda bulunalım ki öğretmen arkadaşlarımızın emekleri boşa gitmesin, zamanımız boşa gitmesin. Öğretmen arkadaşlarımızın çocuklarıyla geçirdikleri vakit boşa gitmesin, çocuklarımızın başarıları kaybolmasın. Çocuklarımızla her akşam en az yarım saat kitap okuyalım. En azından çocuklarımızın önünde dijital bağımlılıklarımızdan vazgeçelim. bu 15 gün boyunca. Telefon, televizyon, bilgisayar vb. bağımlılıklarımız varsa çocuklarımızın huzurunda bunlardan vazgeçelim ve onlara iyi örnek olalım. 15 günü böyle geçirelim, değerlendirelim. Unutmayın, tüm akademik çalışmalar, çocuklarının akademik başarısı açısından en az okul ve öğretmen kadar ebeveynlerin de sürece katkısını önemser. Eğitim sürecindeki trendi göz önünde bulundurun, lütfen çocuklarınıza bu süreçte yardımcı olun. yap. En azından bu 15 günlük süreçte çocuklarımıza destek olun ki başarıları gerilemesin.

“Devletin tek başına kaldırabileceği bir yük değil.”

Milli Eğitim Bakanlığının değerli paydaşlarından birinin de hayırseverler olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda bakanlığımın yaklaşık 6 ayını sadece hayırseverlerimizin yaptırdığı okulların açılışlarına katılarak geçirdim. Sebebi ise gittiğim her yerde hayırseverlerimize yaptıklarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bugün Sayın Bakanımıza teşekkür etmek istiyorum. Abdullah ve ailesinin diğer fertleri ile bugün imzaladığımız protokolle adını yeni bir okula vereceğimiz Firuza Hanım’a veriyorum. Bu kadar büyük bir yük devletin tek başına kaldırabileceği bir yük değil. Bu yükün kaldırılmasında bize destek olan tüm paydaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.Mersin’de, Mersin’e ilişkin yaptığımız değerlendirmelerde bunu gördüm.Mersin’de EğitimEğitimin fiziki altyapısının prestijiyle bu sorunları önemli ölçüde çözdük. Ufak tefek sorunlarımız var. Milli Eğitim Bakanı olarak, bu sorunları çözmek için hem milletvekillerimizle, hem de valimizle iş birliği yaparak bu sorunları çözeceğimizi sizlerin huzurunda taahhüt etmek isterim. Bundan sonra yapacağımız şey Mersin ve Türkiye’dir. . “Amacımız ülke genelinde eğitim kalitesini artıracak, çocuklarımızı bu ülkenin vatandaşı olmaya teşvik edecek, bu ülkeyi bir arada tutacak, bu milleti aile olarak kabul edecek, bu milletin bir ferdi olarak yaşayacak bir eğitim sürecini inşa etmek olacaktır.” Bu motivasyonu gelecek nesillere taşıyacağız.”

“Eğitim yatırımları her gün birer birer hayata geçiriliyor”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, konuşmasında milli eğitim ve öğretim-öğretim hizmetlerinin bir günün değil, her günün konusu olduğunu belirterek, “Devletimiz ve hükümetimiz bu alanda her geçen gün yeni projeler ekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı yıllar içerisinde ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de birçok yatırım gerçekleştirdi.” “Yıllar içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ilimize 6 binin üzerinde derslik ve 350 yeni okul kazandırılmıştır. Bu konuda çalışmalar devam etmektedir. Yeni yatırım programlarıyla bu yatırımlar, okul yatırımları ve ilçemize katkı sağlayan diğer yatırımlar yapılmaktadır. Eğitimler birer birer hayata geçiriliyor” dedi.

Hayırsever iş adamı Abdulkadir Gürüz, kendisine bu binayı yaptırdığı için Allah’a şükranlarını sunarak, “Yaptığımız binayı abartmıyoruz. Biz bu binaya sadece çimento ve demir katkısında bulunduk. Ancak buraya değer katacak temeller atıldı” dedi. , ona can ve can veren değerli öğretmenlerimizdir.” “Özverili çalışmaları, sevgi dolu ve şefkatli çabalarıyla ülkemize ve insanlığa iyi, bilgili ve erdemli insanlar yetiştireceklerine eminim” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler yazdıkları mektupları okuyarak Bakan Tekin’e ikram ettikleri heybelere bıraktılar. Tören, Bakan Yusuf Tekin ve katılımcıların okulun açılış kurdelesini kesmesiyle sona erdi. – MERSİN

habercaycuma.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu